Blog

incep lucrarile
Comunicate de Presă, Stadiul Lucrărilor

Drumul spre Corbu intră în reabilitare totală

Încep lucrările la drumul spre Corbu.

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat contractul de EXECUȚIE pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, Platforma Industrială Midia – Năvodari, cale de acces către nordul județului Constanța și Delta Dunării.
Firma contractantă lucrează deja la partea de proiectare, urmând ca de luna viitoare să fie aduse utilajele și să înceapă lucrările.

Drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi, pe o lungime de 3840 m. De-a lungul drumului reabilitat se vor prevedea acostamente si trotuare noi si se va reface sistemul de colectare a apelor pluviale.

Se vor amenaja  piste de biciclete cu doua sensuri, cu o lungime de 7020 m, din care 3840 m sunt amplasati paralel cu bulevardul reabilitat, iar ceilalti 3180 m se amenajeaza pe strazile Constantei, Randunelelor si Albinelor.

Totodată, in cadrul proiectului, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz multimodale, moderne, cu parcare pentru biciclete si cu panouri de informare.

Valoarea totala a investitiei este de 7.896.727,80 euro. Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

 

edit 09 iulie 2019 – facebook Primaria Năvodari

 

General, Stadiul Lucrărilor, Vizite oficiale

Vizită de lucru la Năvodari

Astăzi, la sediul Primăriei, am avut loc o întâlnire de lucru între domnul primar Chelaru Florin și omologul său Yulyan Naydenov, Primarul Orașului Silistra (Bulgaria) precum și cu o delegație de la Primăria Silistra.

La această întâlnire s-au discutat despre problematica dezvoltării orașelor Năvodari și Silistra, dar mai ales despre proiectul pe care l-am depus împreună pentru reabilitarea drumului către Corbu și amenajarea unui număr de 36 de stații, execuția acestuia urmând să demareze la începutul anului viitor.

Comunicate de Presă

Proiectul Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Navodari Transport a primit finanțare

Astăzi am primit încă o veste foarte bună în ceea privește realizarea unor investiții cu adevărat importante pentru orașul Năvodari.

Astăzi, ne-a fost adusă la cunoștință aprobarea finanțării proiectului care are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, acest fapt fiind comunicat prin notificare din partea Comitetului de Monitorizare pentru finanțarea proiectelor depuse în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A.